Spørgsmålet om streaming er lovligt eller ej afhænger fuldstændigt af, hvad man streamer.

Streaming er en teknologi til at forbruge indhold med og kan benyttes til både lovlige og ulovlige indholdstjenester. Fx er Netflix en lovlig streamingtjeneste, mens Popcorn Time er ulovlig.

Hvis man fx streamer en ophavsretligt beskyttet film, er det kun lovligt, hvis ophavsmændene til filmen har givet tilladelse til det, som det er tilfældet med Netflix. Hvis man udelukkende streamer reklamer eller andet indhold, fx folks egne videoer lagt op på YouTube med deres samtykke, som ikke er ophavsretligt beskyttede, kræves der ingen tilladelse fra nogen rettighedshaver. Man kan frit streame indholdet.

Men hvis indholdstjenesten, du streamer en film hos, ikke har en aftale med rettighedshaveren om at måtte videreformidle filmen, er det ulovligt. Et eksempel her er tjenesten Popcorn Time, der ikke betaler rettighedshaverne for de film, man kan se via tjenesten.

Hertil kommer spørgsmålet, om det kun er tjenesten, der gør noget ulovligt, eller om du som bruger også foretager dig noget ulovligt ved at streame indhold, som er gjort tilgængeligt uden tilladelse fra rettighedshaveren? Rent juridisk foretager både den ulovlige streamingtjeneste og du som bruger, når du streamer indhold via en ulovlig tjeneste, en ulovlig handling i strid med ophavsretsloven.