Nye medlemmer, ny bestyrelse og nyt sekretariat

Skærmbillede 2016-06-03 kl. 09.29.14

Nye medlemmer

Nordisk Film valgte at træde ind i RettighedsAlliancen som individuelt medlem for i endnu højere grad at understøtte foreningens aktiviteter og drift.

PP Møbler, Carl Hansen & Søn, Fredericia Furniture og Rosendahl Design Group har meldt sig ind, hvilket betyder, at vi i dag repræsenterer en meget bred gruppe af designvirksomheder, der står sammen i fælles aktiviteter.

Ny bestyrelse og nyt sekretariat

I 2015 gennemførte RettighedsAlliancen en stor omstrukturering af sekretariatet, flyttede ud af Johan Schlüters advokatfirma, og ansatte medarbejderne direkte i sekretariatet. Omstruktureringen var på vej, menblev speedet op, og alt sammen foregik over sommeren, hvor bestyrelsen ophævede sekretariatsaftalen med advokatkontoret som en følge af de grove uregelmæssigheder i forbindelse med forvaltning af penge, derogså havde ført til filmbaglandets politianmeldelse af aktiviteterne. Ophævelsen af sekretariatsaftalen var et resultat af, at det ikke var muligt at opnå en aftale med advokatkontoret om at udtræde afsekretariatsaftalen.

På baggrund af bestyrelsens store arbejde, og baglandet opbakning, lykkedes vi med at etablere et nyt sekretariat den 1. august 2015. Frem til midten af oktober 2015 boede sekretariatet kortvarigt hos henholdsvis Louis Poulsen og Nordisk Copyright Bureau, og siden oktober 2015 har sekretariatet boet hos Dansk Skuespillerforbund, hvor vi er faldet godt til, har fundet arbejdsro og søde kolleger. Og nu kan vi igen målrettetgribe de mange de bolde, der ruller der udad. Her i 2016 er vi godt i gang med at mande op igen, skræddersyet til de aktiviteter, der nu er i fokus, og på den måde klar til at skabe en endnu mere solid platform forden fremtidige eksistens og virkeområder.

Efter omstruktureringen i sommer har vi arbejdet med at etablere et setup, herunderøkonomistyring og drift, der afspejler transparens og enkelthed. For 2015 aflægges etregnskab, der også afspejler disse faktorer, og det er målsætningen, at vores setupfremover til hver en tid kan give alle et klart og enkelt billede af foreningens struktur og økonomi.

I forlængelse af omstruktureringen har bestyrelsen og sekretariatet påtaget sig en langrække nye administrative opgaver, som alle har fundet og er ved at finde deres plads imetoder og praktik.

 

Skærmbillede 2016-06-03 kl. 10.25.15