Hvad er streaming?

Streaming er både en teknologi og en måde til at forbruge fx musik og film. Når en film eller en sang streames, betyder det, at produktet forbruges – ses eller høres – samtidig med at det bliver leveret til den computer, du streamer fra. Ordet streaming kommer af, at filmen eller sangen leveres i en fortløbende ’strøm’ til forbrugeren.

Et konkret eksempel på streaming kunne se sådan ud:

Figur: Sådan bruges streaming

En af fordelene ved streaming for forbrugeren er, i modsætning til at downloade, hvor du henter hele filen ned lokalt på din computer, at det netop ikke kræver lagringsplads på din computer. For når du streamer, opbevares kun dele af filmen i den tid, det tager at afspille den, men på intet tidpunkt ligger hele filmen på din computer.

Streaming kræver derfor en hurtig internetforbindelse. Hvis forbindelsen er for langsom, kan du som bruger opleve generende afbræk og hak i fx seningen af en film. Derfor er streaming også mest udbredt blandt brugere i regioner med hurtige internetforbindelser. Her er Danmark rigtig godt med, da de fleste danskere har hurtigt internet, hvilket også er en af årsagerne til, at streaming (både ulovligt og lovligt) i løbet af ganske få år er blevet meget populært hos danskerne.