Fokus

Det ulovlige forbrug af indholdsprodukter er alt for stort. Flere end 325 mio. besøg fra danskere på ulovlige sider i 2018. Det store ulovlige forbrug er resultatet af en bred befolkning, der ikke synes eller oplever, at det er alvorligt ulovligt at bruge ulovlige produkter på internettet.

Det er igen et resultat af, at det omgivende samfund i dag er ude af stand til at håndhæve loven, eller endda bare oplyse om, hvad der er ulovligt på internettet. De mange brugere kombineret med et internet, der gør det muligt at drive ulovlige tjenester nemt, risikofrit og med stor rækkevidde gør, at digital kriminalitet er i vækst.

RettighedsAlliancen har derfor specialiseret sig i at identificere de dynamikker, der stimulerer det ulovlige marked, og netop intervenere og obstruere der, hvor det har mest effekt på ulovlig adfærd og forretning. RettighedsAlliancen har samtidig specialiseret sig i at udvikle og teste aktiviteter, der stimulerer de dynamikker, der motiverer til lovlig adfærd og til et lovligt marked.

Det blomstrende ulovlige onlinemarked stortrives ved internettets iboende evne til at forstærke og stimulere brugeradfærd. Omfattende brugertrafik følges af enorme pengestrømme. Samspillet mellem disse elementer er en sammensat størrelse, som hele tiden styrkes af internettets selvforstærkende dynamikker. Det er ikke blot én enkelt faktor, vi kan pege på, som er årsag til et ulovligt marked, men derimod synergien mellem flere faktorer, der konstant stimulerer og forstærker tendenserne i det ulovlige marked.