Os Der Elsker Viden

Os Der Elsker Viden er en treårig kampagne, der guider studerende til at bruge studiebøger lovligt. Os Der Elsker Viden er ble­vet til i samarbejde mellem bl.a. forfattere og forlag, og tilbyder værktøjer og viden til studerende, så de lærer at skelne mellem lovlig og ulovlig kopiering og deling af bøger.

Studiebøger, som i denne sammenhæng gælder al ophavsretsbeskyttet materiale til undervisningsbrug, er truet, hvis den ulovlige kopiering fortsætter. Studiebøgerne udfylder en vigtig rolle i at videregive saglig og veldokumenteret viden i en redigeret og forståelig form. Derfor er studiebøger også med til at sørge for et godt og kvalitetsstærkt studie.

Men med det konstante tilbud af nye digitale muligheder, kan det være svært at gennemskue, hvilke regler der gælder hvor, når det kommer til køb, salg og deling af studiebøger. En stor del af problemet med den ulovlige brug foregår på baggrund af uvidenhed og ikke ligegyldighed. Kampagnens direkte formål er derfor at fortælle, hvad der er lovlig og ulovlig adfærd. Samtidig ønsker kampagnen at skabe en kultur, der forstår, at ulovlig kopiering og deling er alvorligt og har konsekvenser – ikke bare for den enkelte studerende, men for samfundet generelt.

Kampagnen skal ses som et positivt indspark og en hjælp til studerende, så de holder sig på den rigtige side af ophavsretsloven.

Se kampagnesiden her: