Share With Care

Share With Care er en kampagne, der opfordrer til at finde og dele lovligt, kulturelt indhold, på en måde, der er sikker og nem for forbrugeren.

Den nuværende kampagne ligger i forlængelse af en tidligere kampagne med samme navn, der blev søsat tilbage i 2012. Ligesom den tidligere kampagne, har Share With Care stadig til formål at motivere og guide brugere videre fra de ulovlige tjenester. Redskaber til dette er adfærdsdesign og oplysning, og den seneste kampagne har fokus på ikke alene at guide brugerne væk fra de ulovlige tjenester, men også at guide brugerne hen til de lovlige tjenester. Det har nemlig vist sig, at den tilgang, som Share With Care bruger, har en positiv effekt, og at det rent faktisk er muligt at stimulere og regulere positiv adfærd ved hjælp af disse værktøjer og virkemidler.

Share With Care ønsker ikke blot at ‘tale’ brugerne over i ny adfærd, men arbejder i stedet med at servicere brugerne, ved at gøre det lovlige indhold til det nemme valg. Derfor har en videreudvikling af den tidligere kampagne ledt til udarbejdelsen af søgefunktionen FilmFinder, som brugerne bliver guidet mod via blokeringsskilte på ulovlige sider. Via FilmFinder kan brugeren søge efter den konkrete film eller serie, vedkommende leder efter, hvorefter de lovlige tjenester præsenteres – på tværs af platform og tjeneste.

Share With Care er et samarbejde mellem RettighedsAlliancen, Kulturministeriet, teleindustrien samt Dansk Industri Digital (DI ITEK).

Se kampagnesiden her

Se video fra lanceringsdagen: