Data

Dataleverandør

Når RettighedsAlliancen udtaler sig om antallet af besøg på hjemmesider, sker det på baggrund af data, der er indsamlet af internetanalysevirksomheden SimilarWeb. Nedenstående er en sammenfatning af information, der er baseret på RettighedsAlliancens samarbejde og dialog med SimilarWeb og den information, der er tilgængelig på deres hjemmeside.

SimilarWeb samler data fra en række kilder, herunder et brugerpanel bestående af flere hundrede millioner enheder på globalt plan, der anonymt giver SimilarWeb adgang til at analysere deres adfærd på internettet. Brugerpanelet har givet deres samtykke til, at den anonyme data indsamles. SimilarWeb benytter derimod ikke cookies i forbindelse med deres indsamling og analyseredskaber. SimilarWeb er en anerkendt dataleverandør med kunder som ebay, Microsoft, Airbnb, Deloitte og Google.

Foruden data fra deres brugerpanel inddrager SimilarWeb offentligt tilgængelige datakilder fra over en milliard hjemmesider og applikationssider om måneden. Derudover anvender SimilarWeb såkaldt ’machine learning’. Det er en teknisk løsning indenfor feltet kunstig intelligens, hvor computere med hjælp af statistiske metoder bearbejder store mængder data for derigennem at ”lære” en specifik handling. SimilarWeb anvender denne teknik på trafik målt direkte på flere hundrede tusind hjemmesider for at ”lære” at forudsige adfærd på hjemmesider. SimilarWeb anvender herefter en algoritme på den indsamlede data til at producere et estimat på antallet af besøg på en given hjemmeside. Det er dette estimat, som RettighedsAlliancen anvender til at beskrive tendenser på det ulovlige marked, herunder antallet af besøg på specifikke ulovlige tjenester.

Link til SimilarWeb med deres beskrivelse af estimeret trafik overfor trafik målt direkte på hjemmesider.

 

Når RettighedsAlliancen udtaler sig om antallet af ulovlige download, sker det på baggrund af data, der er indsamlet af internetanalysevirksomheden MarkMonitor. MarkMonitor kan monitorere og verificere trafikken i P2P netværk og dermed, hvor mange gange indhold såsom film eller afsnit af serier er blevet delt.

 

RettighedsAlliancens liste med ulovlige hjemmesider

RettighedsAlliancen måler trafik til en dynamisk liste af ulovlige hjemmesider. Listen udvides i takt med, at nye ulovlige tjenester oprettes og opdages. Den omfatter på nuværende tidspunkt over 5.000 hjemmesider (september 2018). Der er tale om en dynamisk liste, idet tjenester af den ene eller anden grund fx lukker ned eller vælger at videredirigere trafik, og derfor vil antallet af hjemmesider, der har trafik fra danske brugere, variere. RettighedsAlliancen måler altid på hele listen for at afdække, hvilke hjemmesider, der er aktive og har trafik fra danske brugere.

 

Ønsker du mere information, eller har du spørgsmål til vores dataindsamling og analyser, er du velkommen til at kontakte os på [email protected].