Foto: Copyright

Bliv klogere på implementeringen af copyright direktivet til seminar i Industriens Hus

aug 28, 2019 | Events

28. august 2019

Den 23. september inviterer RettighedsAlliancen og DI Digital til gratis seminar om implementeringen af det omstridte copyright direktiv. Direktivet er både er blevet kaldt internettets død og den kreative økonomis redning, men hvad kan vi egentlig forvente os?

Først var det artikel 13, sidenhen 17. Kært barn har mange navne, men copyright direktivet affødte ikke kun kærlige tanker, da Europa-Parlamentet i foråret vedtog, at internettets sociale medier aktivt skal tage ansvar for overholdelse af ophavsretten på deres platforme.

Ansvaret for at overholde ophavsrettigheder på platforme som eksempelvis YouTube og Facebook har været meget omdiskuteret. I øjeblikket verserer flere sager ved EU-Domstolen, der sætter fokus på ansvaret for ulovligt indhold på de sociale platforme, men hvilken rolle vil direktivet spille i det?

Modstandere af direktivet frygter et ”censureret” internet, hvor alt vil blive overvåget og deling af nyhedsartikler, upload af hjemmelavede gifs mv. vil blive fjernet, alt imens fortalerne forventer et styrket marked for den kreative branche, med øget mulighed for kompensation ved brug af deres værker.

Seminaret, der finder sted den 23. september i Industriens Hus, vil fokusere på, hvad vi i Danmark kan forvente os, når direktivet implementeres og håndhæves. Flere eksperter og centrale aktører vil komme med deres forventninger; bl.a. vil politisk chef i Google, Christine Sørensen, og politisk chef i Facebook, Martin Ruby, fortælle om, hvordan platformene vil håndtere de nye regler i praksis.

Også RettighedsAlliancens direktør, Maria Fredenslund, vil adressere håndhævelsen af ophavsret i kølvandet på implementering af direktivet, samt hvordan det vil korrelere med den danske samarbejdsmodel.

Se hele programmet og tilmeld dig her.

Implementering af copyright direktivet – hvad kan vi vente os?
Den 23. september, kl. 13.00 – 16.00
DI, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V