Kampagner og undervisning

af | maj 1, 2020

Foto: Privat

I RettighedsAlliancen arbejder vi med initiativer, som gennem oplysning og motivation gør det nemmere for brugere at agere sikkert og lovligt på internettet.

I vores arbejde med kampagner og undervisning læner vi os op ad en adfærdsvidenskabelig tilgang. Adfærdsvidenskaben er forståelsen af, at mennesker i høj grad styres af normer og autonome reaktionsmønstre, og derfor er intuitive og letpåvirkelige. Sagt på en anden måde, at mennesker følger hinanden, normer, følelser og hvad der er nemmest. Derfor er målet med vores indsatser at ændre på de normer og mønstre, der styrer adfærd – at ’skubbe’ til brugernes færden; dels ved at gøre de ulovlige aktiviteter sværere, og dels ved at gøre det lovlige indhold og de lovlige tjenester til et nemmere valg.

Kampagner

RettighedsAlliancens kampagner guider til et lovligt forbrug og oplyser om konsekvenserne ved et ulovligt forbrug for at ænderne danskernes normer.

Foto: Os Der Elsker Viden

Foto: RettighedsAlliancen

Undervisning

Undervisning er en essentiel del af RettighedsAlliancens indsats for at skabe en kultur af lovlig adfærd blandt unge. Vi er overbeviste om, at investeringen i uddannelse af børn og unge, samt oplysning om rettigheder før de begynder at forbruge ulovligt indhold, er afgørende.