NudgeIP

af | maj 1, 2020

Foto: Headway

Om undervisningsforløbet

Skærmen fuckr med dig er gratis og henvender sig til 6.-9. klassetrin i folkeskolen. Det er målrettet danskundervisningen og løber over 5 lektioner.

Se forløbet og læs mere på Alineas undervisningsportal.

Hvem står bag?

Skærmen fuckr med dig er udviklet i samarbejde med forlaget Alinea og adfærdseksperterne hos /KL.7. Projektet er støttet af EUIPO – EU’s agentur for beskyttelse af intellektuel ophavsret

NudgeIP er et undervisningsprojekt om sikker digital adfærd til folkeskolerne, der er støttet af bl.a. EU. Undervisningsprojektet fokuserer på online adfærd hos børn i alderen 12-16 år og øger deres bevidsthed om, hvordan man begår sig sikkert på internettet.

Vi ved, at sociale normer er styrende for adfærd, og det er derfor et afgørende fokusområde for projektet at påvirke og ændre de sociale normer, der allerede opstår i folkeskolen. Projektet har på den baggrund en ambition om at udbrede normen om, at lovlig adfærd på internettet er ‘normalen’.

Skærmen fuckr med dig

Med afsæt i NudgeIP står RettighedsAlliancen, forlaget Alinea og adfærdsdesignerne i /KL.7 bag undervisningsforløbet om sikker adfærd på internettet kaldet Skærmen fuckr med dig. Forløbet har fokus på elevernes egen adfærd og gør eleverne opmærksomme på, hvilke informationer de deler, hvilke data der bliver indsamlet om dem, og hvad de bliver brugt til. Derudover leveres værktøjer og viden til eleverne, så de lærer at skelne mellem lovlige og ulovlige sider.

Se mere om projektet i videoen nedenfor.

 

Forløbet løber over fire kapitler: