Code of Conduct

af | sep 18, 2023

Foto: Michael Podger

Om Code of Conduct

Code of Coduct er en aftale mellem Teleindustrien og RettighedsAlliancen om blokering af adgang til tjenester, der krænker immaterielle rettigheder.

En af grundstenene i vores arbejde er desuden et stærkt samarbejde med Teleindustrien (TI) og dens medlemmer, der udgør størstedelen af de danske internetudbydere. I regi af samarbejdet om Share With Care har TI underskrevet en Code of Conduct, som indebærer at TI’s medlemmer blokerer danskernes adgang til tjenester, der er dømt ulovlige. Blokeringen indebærer bl.a. implementeringen af et blokeringsskilt, som brugeren møder ved forsøg på adgang til en blokeret side. Formålet med Code of Conduct er at forenkle og effektivisere implementering af domstolsafgørelser om blokeringer, idet aftalen sørger for, at alle internetudbydere blokerer, så snart en tjeneste er dømt ulovlig ved en domstol.

RettighedsAlliancen har desuden i 2019 indgået en tilsvarende aftale om blokeringer med Forende Danske Antenneanlæg (FDA), der også repræsenterer en række internetudbydere, hvilket gør, at blokeringerne i dag dækker over 95 procent af alle danske internetbrugere.

I 2020 blev der ligeledes indgået en Code of Conduct-aftale med Aarhus Universitet, som vil have betydning for universitets 38.000 studerende, 1.800 ph.d.-studerende og 8.000 ansatte.

Læs Code of Conduct-aftalen