Foto: FLY:D

Tre personer er nu anholdt for ulovlig fildeling og salg af hackede adgangsoplysninger til streamingtjenester  

jul 6, 2023 | Retssager

6. juli 2023

I 2022 anmeldte RettighedsAlliancen et organiseret salg af uautoriserede adgangsoplysninger til streaming- og nyhedstjenester, samt en ulovlig IPTV-tjeneste. Nu har NSK anholdt og sigtet den tredje formodede bagmand i sagen.  

Sektionen for Rettighedsbeskyttelse under National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har netop anholdt en 31-årig mand fra Nordjylland for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter. Det fremgår af en pressemeddelelse fra NSK i går, onsdag den 5. juli, hvor anholdelsen af den sigtede også fandt sted. Dermed er den tredje formodede bagmand bag organiseret uautoriseret salg af adgangsoplysninger og ulovlig fildeling anholdt og sigtet.  

I januar 2022 anmeldte RettighedsAlliancen sagen til NSK, da vores undersøgelser viste et organiseret salg af uautoriserede adgangsoplysninger til forskellige streamingtjenester, via en webshop. Derudover foregik der salg og kommunikation blandt de kriminelle på et chatforum tilknyttet webshoppen. De solgte adgangsoplysninger tilhørte uvidende betalende abonnenter af streamingtjenester med bl.a. nyheder, film, musik, samt e- og lydbøger. Vores undersøgelser viste desuden, at der blev solgt adgange til ulovligt IPTV, indeholdende mere end 100.000 film og serier og adgang til danske, svenske og norske tv-kanaler. 

I en pressemeddelelse fra NSK, udtaler Politikommissær Anders-Emil Nøhr Kelbæk:
 
”Denne sag handler om et organiseret netværk, som har tjent penge på underholdningsindhold og nyheder på bekostning af de retmæssige rettighedshavere. Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en grundig efterforskning nu har anholdt endnu en person, som vi anser for at have haft en ledende rolle i et netværket.” 

RettighedsAlliancens direktør Maria Fredenslund siger:  

”Når adgang til indhold på streamingtjenesterne bliver solgt uautoriseret i kriminelle netværk, går det ikke alene ud over tjenesterne og de berørte rettighedshavere, men også de betalende abonnenter, hvis adgangsoplysninger bliver videresolgt uden deres kendskab. Derfor glæder det os, at NSK er lykkes med at finde frem til de formodede bagmænd, og vi ser frem til at følge sagens udvikling.” 

 
 Læs NSK’s pressemeddelelse om anholdelsen her