Foto: Karolina Grabowska

Nyt undervisningsforløb sætter spot på ulovlig streaming 

aug 14, 2023 | Publikationer

14. august 2023

RettighedsAlliancen udgiver et nyt forløb til elever i udskolingen, med fokus på ophavsret og ulovlig streaming. Det sker i samarbejde med Gyldendal og med støtte fra Kulturministeriet.  

Ulovlig streaming af indhold er udbredt blandt danske unge. Tal fra Dansk Erhvervs nye undersøgelse af danskernes tilgang til ulovligt indhold, viser, at 32 % mellem 15-29 år har streamet eller downloadet ulovligt indhold inden for de seneste 12 måneder.

Men, hvorfor streamer så mange unge indhold ulovligt, når det aldrig har været nemmere at streame film, serier, musik og sport lovligt? Dette får målgruppen selv lov til at undersøge i et nyt undervisningsforløb målrettet samfundsfagselever i udskolingen. Forløbet er udviklet af RettighedsAlliancen i samarbejde med Gyldendal, som står bag undervisningsplatformen, hvor forløbet ligger gratis tilgængeligt for landets skoler.  

Under overskriften ”Er du en tyv?” skal eleverne lære om ophavsret og forholde sig til den streaming-kultur, de selv er en del af. Dette indbefatter viden om hvilke regler og love, der brydes, når man misbruger og spreder kreativt indhold, samt hvilke personlige og samfundsmæssige konsekvenser man risikerer ved ulovlig streaming.  

Materialet til “Er du en tyv” er gratis tilgængeligt via Gyldendal her.

Forløbet er støttet af Kulturministeriet.  

Læs også: Undersøgelse fra Dansk Erhverv: Ulovlig streaming er rykket ind på de sociale medier