Er du en tyv?

af | okt 5, 2023

Foto: Karolina Grabowska

Om Er du en tyv?

Er du en tyv? er gratis og henvender sig til 8.-10. klasse og er målrettet samfundsfagsundervisningen.

Se Spot på-artiklen og læs mere på Gyldendals undervisningsportal.

Om Gyldendals "Spot på"-artikler

Gyldendals ’Spot på’-artikler til samfundsfagsundervisningen behandler lokale og globale begivenheder og væsentlige temaer. De har et har et omfang, der svarer til to lektioner. Artiklerne består af tekst skrevet til 8.-9. klasse med begrebsforklaringer, faglige spørgsmål, statistik, faktabokse, eksempler mm.

Læs mere om ’Spot på’ her.

“Er du en tyv?” er et undervisningsprojekt om ophavsret og ulovlig streaming af film, serier, musik og sport målrettet samfundsfagsundervisningen i udskolingen.

Dansk Erhvervs undersøgelse fra 2022 viser at næsten hver tredje unge i aldersgruppen 15-29 år har streamet eller downloadet ulovligt indhold inden for de seneste 12 måneder. Men, hvorfor streamer så mange unge indhold ulovligt, når det aldrig har været nemmere at streame film, serier, musik og sport lovligt? Det får målgruppen selv lov til at undersøge i denne “Spot på”-artikel.

Forløbet skal lære eleverne om ophavsret og de skal forholde sig til den streaming-kultur, de selv er en del af. Dette indbefatter viden om hvilke regler og love, der brydes, når man misbruger og spreder kreativt indhold, samt hvilke personlige og samfundsmæssige konsekvenser ulovlig streaming har. 

Materialet til “Er du en tyv” er tilgængeligt via Gyldendal her.

“Er du en tyv?” stilles gratis til rådighed for alle grundskoler. Forløbet publiceres i samarbejde med Gyldendal og med økonomisk støtte fra Kulturministeriet.