Sekretariatet

Foto: Christin Hume

RettighedsAlliancens sekretariat varetager den daglige drift af organisationen. Vi er et lille kontor, lokaliseret på Vesterbrogade, hvor vi samarbejder tæt om at begrænse problemerne med det ulovlige marked. Vores kompetencer spænder fra jura over kommunikation til data og teknisk ekspertise. RettighedsAlliancens tilgange til rettighedsbeskyttelse afspejles i sekretariatet, hvor vores styrke ligger i vores vidtrækkende ekspertiseområder.

Ring til vores hovedtelefon på +45 60566364, eller find specifik medarbejder nedenfor.

Find medarbejder

Allan Bartroff
Senior rådgiver

Som senior rådgiver inden for public affairs er Allan den, der har fingeren på pulsen, når det gælder om at få RettighedsAlliancens arbejde på den politiske dagsorden. Allan står for kontakt til de danske myndigheder og til nordiske brancheorganisationer, idet han er den der trækker i trådende, når strategi skal omsættes til konkrete initiativer og etablering af eksterne samarbejder.

Allan er desuden involveret i RettighedsAlliancens arbejde med implementering af EU-regulativer, og er derudover involveret i blokerings- og oplysningsaktiviteter som bl.a. Share With Care og undervisningsprojektet Del – med omtanke.

Ditte Rie Agerskov
Kommunikationschef

Ditte er ansvarlig for RettighedsAlliancens kommunikationsteam og har det forkromede overblik over vores interne og eksterne kommunikation. Hun er en vigtig brik i den strategiske udvikling af teamets arbejde, og hun har altid en god idé til, hvordan vi bedst får vores budskaber igennem.

Ditte er derudover en haj til at skrive de fondsansøgninger, der er med til at understøtte RettighedsAlliancens kampagner og projekter økonomisk.

Emilie Mølhave Lorenzen
Analytiker

Emilie er som analytiker ansvarlig for at indsamle de mange data, der er essentielle for RettighedsAlliancens arbejde med bekæmpelse af det ulovlige marked. Hun har kontakten til vores dataleverandører og holder øje med tendenser og trends inden for ulovlig streaming og download. Derudover håndterer Emilie den daglige proces med opdatering og vedligehold af Samarbejdslisten og overvågning af mirror sites.

Desuden er Emilie kontorets bogfører og en troldmand i et Excel-ark.

Emma Blomgreen
Projektansvarlig

Som projektansvarlig har Emma en finger med i de fleste af RettighedsAlliancens store projekter. Hun har konstant blik for sammenhængen mellem strategiske mål og konkrete aktiviteter og sikrer, at der er styr på leverancer og deadlines. Emma er desuden tovholder på kampagnerne Os Der Elsker Viden og Share With Care, ligesom hun er ansvarlig for udvikling og vedligehold af vores hjemmeside.

Derudover har Emma et falkeblik for grammatik og en stor entusiasme for det danske sprog, der flere gange har resulteret i diskussioner med Dansk Sprognævn.

Erik Lindevang Madsen
Senior IPR-rådgiver

Erik er designernes mand. Med en baggrund hos både politiet og i møbelbranchen har han stor erfaring med bekæmpelse af ulovlige designkopier. Erik navigerer derfor ubesværet i efterforskning og håndhævelse af vores designmedlemmers rettigheder, udarbejder både pro- og reaktive IP-strategier og bruger sit stærke internationale netværk til at løse sager på tværs af grænser.

Desuden har Erik formået at samle RettighedsAlliancens designmedlemmer om den informative flyer ”Hvorfor originaler?”.

Kristian Dam Hove
Juridisk assistent

Kristian er juridisk assistent og en del af RettighedsAlliancens jurateam og står for nedtagning af ulovlige kopier på diverse internetplatforme, der krænker vores medlemmers rettigheder. Derudover udfører han juridiske undersøgelser og er med til at udarbejde vores ordinære blokeringssager.

Når Kristian ikke er på RettighedsAlliancens kontor, studerer han til daglig jura på Københavns Universitet.

Linde Silke Hartmann Berg
IPR-koordinator

Linde har mange års erfaring fra designbranchen og har et stort kendskab til det danske designområde. Hun brænder for design og dets kulturelle værdi og arbejder derfor sammen med Erik og Maria-Victoria om overvågning af diverse platforme og sociale medier for annoncer om ulovligt salg af designkopier.

Desuden er Linde også en vigtig årsag til, at hverdagen fungerer for alle på Vesterbrogade, idet hun også sætter sine koordineringsevner i spil, når det gælder optimering af kontorets fysiske rammer og planlægning af møder og rejser.

Maria Fredenslund
Direktør

Maria er direktør og grundlægger af RettighedsAlliancen og har fra begyndelsen været ansvarlig for den strategiske udvikling og daglige drift af organisationen. Maria er fan af kreativitet og digital innovation, og har derfor dedikeret sig til at sikre kulturbranchens vilkår og rettigheder på internettet. Som advokat med speciale i ophavsret bruger Maria således sin ekspertise til at guide og rådgive RettighedsAlliancens medlemmer til at navigere i ophavsretten, når hun ikke holder landets politikere på tæerne og minder dem om at værne om kulturbranchens rettigheder.

Maria er desuden en af landets skarpeste oplægsholdere og deltager flittigt i paneldebatter både i Danmark og internationalt, og så har hun også undervist unge jurister i ophavsret på Københavns Universitet.

Tlf: +45 21 64 74 48

Maria-Victoria Viereck
Sekretariatschef

Enhver organisation har brug for en medarbejder, der har det store forkromede overblik, og hos RettighedsAlliancen er den medarbejder vores sekretariatschef Maria-Victoria. Maria-Victoria sikrer den daglige drift af kontoret og er ansvarlig for den overordnede planlægning og prioritering af aktiviteter, arbejdsprocesser, økonomi og medarbejdere – en slags kontorets orakel, der har helt tjek på alt og alle.

Derudover arbejder Maria-Victoria også på designområdet sammen med Erik og Linde.

Sigrid Kjær-Hansen
Projektassistent

Sigrid er projektassistent og en del af RettighedsAlliancens kommunikationsteam. Her hjælper hun med at drifte kampagnen Os Der Elsker Viden og er samtidig involveret i en lang række andre kommunikative opgaver.

Når Sigrid ikke er på RettighedsAlliancens kontor, læser hun sociologi på Københavns Universitet.

Sofie Bang-Olsen
Juridisk assistent

Sofie er juridisk assistent og en del af RettighedsAlliancens jurateam. Her står hun for monitorering af ulovligt køb og salg af studiebøger på digitale platforme i forbindelse med kampagnen Os Der Elsker Viden. Derudover udfører hun juridiske undersøgelser.

Når Sofie ikke er på RettighedsAlliancens kontor, læser hun jura på Københavns Universitet.

Sofie Guldager Rafn
Presseansvarlig

Som presseansvarlig har Sofie ansvaret for at få udbredt RettighedsAlliancens vigtige budskaber til vores medlemmer og til pressen. Hun udvikler løbende vores strategi på området, og som uddannet journalist har hun altid en god vinkel i ærmet.

Desuden står Sofie for vores nyhedsbrev og samler derudover hvert år RettighedsAlliancens indsatser og resultater i årsberetningen.

Tlf: +45 22 10 08 25

Thomas Heldrup
Juridisk chef

Thomas er RettighedsAlliancens juridiske chef og har dermed ansvaret for organisationens juridiske arbejde. Som specialist i ophavsret forbereder han både civile og strafferetlige sager på vegne af RettighedsAlliancens medlemmer, og er også den der indgiver politianmeldelser på medlemmers vegne, når deres værker anvendes ulovligt.

Desuden har Thomas det overordnede ansvar for kontorets juridiske team og er ofte at finde med næsen i en af kontorets tonstunge jurabøger.

Thomas Sørensen
Senior IT-efterforsker

Thomas er RettighedsAlliancens senior IT-efterforsker, der undersøger potentielle ulovlige forhold, der kan lede til en politianmeldelse. Han er den, der står for at udarbejde rapporter til brug for vores blokeringssager, der beskriver de tekniske forhold og dokumenterer rettighedskrænkelser mod vores medlemmer.

Desuden opererer Thomas på et højt IT-fagligt niveau og kan både kode og udvikle digitale værktøjer, der løfter RettighedsAlliancens arbejde.

Foto: Thomas Tolstrup

Hold dig opdateret

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få seneste nyt direkte i din mailboks. Du kan til hver en tid framelde det igen ved at bruge linket nederst i nyhedsbrevene.

Tak for din tilmelding!