Sekretariatet

Foto: Christin Hume

RettighedsAlliancens sekretariat varetager den daglige drift af organisationen. Vi er et lille kontor, lokaliseret på Vesterbrogade, hvor vi samarbejder tæt om at begrænse problemerne med det ulovlige marked. Vores kompetencer spænder fra jura over kommunikation til data og teknisk ekspertise. RettighedsAlliancens tilgange til rettighedsbeskyttelse afspejles i sekretariatet, hvor vores styrke ligger i vores vidtrækkende ekspertiseområder.

Ring til vores hovedtelefon på +45 60566364, eller find specifik medarbejder nedenfor.

Find medarbejder

Allan Bartroff
Senior rådgiver

Som seniorrådgiver inden for public affairs er Allan den, der har fingeren på pulsen, når det gælder om at få RettighedsAlliancens arbejde på den politiske dagsorden. Allan står for kontakt til de danske myndigheder og til nordiske brancheorganisationer, idet han er den der trækker i trådende, når strategi skal omsættes til konkrete initiativer og etablering af eksterne samarbejder.

Allan er desuden involveret i RettighedsAlliancens arbejde med implementering af EU-regulativer, og er derudover involveret i blokerings- og oplysningsaktiviteter som bl.a. Share With Care og undervisningsprojektet Del – Med Omtanke.

Ditte Rie Agerskov
Kommunikationschef

Ditte er ansvarlig for RettighedsAlliancens kommunikationsteam og har det forkromede overblik over vores interne og eksterne kommunikation. Hun er en vigtig brik i den strategiske udvikling af teamets arbejde, og hun har altid en god idé til, hvordan vi bedst får vores budskaber igennem.

Ditte er derudover en haj til at skrive de fondsansøgninger, der er med til at understøtte RettighedsAlliancens kampagner og projekter økonomisk. Ligeledes tager hun sig af pressehenvendelser.

Emilie Mølhave Lorenzen
Kampagnekoordinator

Som en vigtig del af kommunikationsteamet i RettighedsAlliancen har Emilie ansvaret for, at organisationens kampagner udvikles og drives. Hun har kontakten til vores medlemmer samt eksterne samarbejdspartnere indenfor kampagnearbejdet og hun er blandt andet projektleder på kampagnen Os Der Elsker Film. Desuden er Emilie med til at sikre, at kampagnernes hjemmesider altid ser skarpe ud.

Foruden arbejdet med kampagner, er Emilie inde over en række af RettighedsAlliancens administrative opgaver, ligesom hun hjælper til med bestyrelsesarbejdet og er kontorets bogholder.

Erik Lindevang Madsen
Senior IPR-rådgiver

Erik er designernes mand. Med en baggrund i både politiet og i møbelbranchen har han stor erfaring med bekæmpelse af ulovlige designkopier. Erik navigerer derfor ubesværet i efterforskning og håndhævelse af vores designmedlemmers rettigheder, udarbejder både pro- og reaktive IP-strategier og bruger sit stærke internationale netværk til at løse sager på tværs af grænser.

Desuden har Erik formået at samle RettighedsAlliancens designmedlemmer om den informative flyer ”Hvorfor originaler?”.

Maria Fredenslund
Direktør

Maria er direktør og grundlægger af RettighedsAlliancen og har fra begyndelsen været ansvarlig for den strategiske udvikling og daglige drift af organisationen. Maria er fan af kreativitet og digital innovation, og har derfor dedikeret sig til at sikre kulturbranchens vilkår og rettigheder på internettet. Som advokat med speciale i ophavsret bruger Maria således sin ekspertise til at guide og rådgive RettighedsAlliancens medlemmer til at navigere i ophavsretten, når hun ikke holder landets politikere på tæerne og minder dem om at værne om kulturbranchens rettigheder.

Maria er desuden en af landets skarpeste oplægsholdere og deltager flittigt i paneldebatter både i Danmark og internationalt, og så har hun også undervist unge jurister i ophavsret på Københavns Universitet.

Tlf: +45 21 64 74 48

Sigrid Kjær-Hansen
IP-manager

Som IP-manager håndhæver Sigrid RettighedsAlliancens medlemmers rettigheder online. Dette gør hun ved at sørge for nedtagninger af ulovligt indhold på forskellige onlineplatforme, primært YouTube og Facebook. Derudover er Sigrid ansvarlig for analyser af nedtagningsdata, effektmålingsrapporter og forbrugerundersøgelser, ligesom Sigrids viden om data er en af hjørnestenene i RettighedsAlliancens forskelligartede projekter.

Desuden bidrager Sigrid til kommunikations- og kampagnearbejdet, når der er behov for det.

Thomas Heldrup
Juridisk chef
Thomas Sørensen
Senior IT-efterforsker
Tina Schütz Bonnichsen
Projektkonsulent

Tina er på barsel til maj 2023.

Tina er projektkonsulent og spiller en central rolle i RettighedsAlliancens interne og eksterne kommunikation. Hun er en dygtig formidler, som konstant arbejder på at udvikle organisationens budskaber og fortællinger vedrørende det ulovlige marked. Som en del af dette har hun en tæt kommunikation med RettighedsAlliancens medlemmer og deres bagland. Den viden, hun opnår her, omsætter Tina blandt andet eksternt gennem produktion af nyheder, nyhedsbreve og udarbejdelse af RettighedsAlliancens årsrapport.

Tina er desuden ansvarlig for interne strategiprocesser, hvor hun sikrer, at teamets højtflyvende visioner og sprudlende ideer bliver til konkrete og målrettede ledestjerner.

Victoria Agerskov
Projektassistent

Victoria er projektassistent i RettighedsAlliancen og beskæftiger sig primært med SoMe og ’Os Der Elsker Viden’-kampagnen. Derudover står hun for planlægning af arrangementer for medlemmer i RettighedsAlliancen og opdatering af hjemmesider, så de altid står knivskarpt.

Når Victoria ikke er på RettighedsAlliancens kontor, studerer hun til daglig på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup.

Foto: Thomas Tolstrup