Foto: Valeri Randalainen

Blokering af Popcorn Time-hjemmesider

aug 20, 2015 | Retssager

20. august 2015

I foråret meldte RettighedsAlliancen Popcorn Time til politiet, og den 18. august lavede politiet en aktion, hvor der er lukket to hjemmesider, der er en del af Popcorn Time-tjenesten, og to mænd vil efter alt at dømme blive sigtet for ophavsretsovertrædelser af særlig grov karakter.

Politiets indsats gør, at det er sværere for internetbrugere at finde og bruge Popcorn Time, og det er en vigtig oplysning om, at Popcorn Time er ulovlig.

Popcorn Time er en decentral tjeneste, et program, som man kan hente ned på sin computer, og som derefter henter indholdet fra bit-torrentnetværket. Den teknik gør, at indholdet ikke ligger samlet et sted på en server, men ligger spredt ude hos brugerne. Det betyder, at man som Popcorn Time-bruger er en aktiv del af et piratnetværk, fordi man både har indhold liggende på sin computer og er med til at dele indholdet videre med andre. Det er ikke noget, man opdager, når man bruger tjenesten, for den ligner andre lovlige tjenester som Netflix, hvor den eneste forskel er, at den er gratis og har alle film, også film, der går i biografen.

I RettighedsAlliancen ser vi de danske tjenester, som nu er blevet beslaglagt, som en væsentlig del af piratnetværket og fødekæden bag Popcorn Time. De har aktivt og målrettet hjulpet danskere til at opdage, finde og bruge Popcorn Time-tjenesten, og der har været mange penge at hente i annoncer på hjemmesiden. Annonceindtægter løber hurtigt op i noget, man kan leve godt af, hvis der er mange mennesker, der kigger ind på ens hjemmeside. Og de to tjenester har haft mange besøg af danskere, der har brugt dem som kundeservice-center.