Foto: RettighedsAlliancen / Dansk Forfatterforening

Dansk Forfatterforening bliver medlem af RettighedsAlliancen

aug 25, 2021 | Samarbejder

25. august 2021

RettighedsAlliancen udvider familien og byder velkommen til Dansk Forfatterforening. Dansk Forfatterforening er et fagligt fællesskab for forfattere, illustratorer og oversættere i Danmark, og foreningen har i alt 1400 medlemmer. Dermed repræsenterer RettighedsAlliancen nu endnu flere rettighedshavere på litteratursiden, herunder forlag, forfattere, illustratorer og oversættere.

Se alle RettighedsAlliancens medlemmer her

RettighedsAlliancens direktør, Maria Fredenslund glæder sig til samarbejdet med Dansk Forfatterforening:

”Vi er meget glade for at kunne byde Dansk Forfatterforening velkommen i RettighedsAlliancen. Det er helt afgørende i vores arbejde, at rettighedshavere fra den kreative branche står sammen, for derigennem at sikre bedre vilkår for beskyttelse af rettigheder. Vores fornemmeste opgave er at sikre et internet, der er reguleret på samme vis som det øvrige samfund. Det vil sige et internet, hvor lovgivning og regulering bakkes op af både normer og af de relevante aktører i samfundet, og hvor det dermed er muligt at beskytte rettigheder på effektiv vis. Sammen er vi stærkest, og derfor vil vores samarbejde med Dansk Forfatterforening få stor betydning i vores indsats på særligt litteraturområdet – men også de andre områder, vi arbejder med.”

Hos Dansk Forfatterforening ser bestyrelsesmedlem Henrik Poulsen også frem til samarbejdet:

”Vi ser en stor udfordring med kopiering og deling af vores medlemmers værker, og det giver derfor enorm god mening for os, at vi nu indtræder i RettighedsAlliancen. Derfor glæder vi os til at arbejde sammen med RettighedsAlliancens sekretariat og medlemmer og dermed være med til at sikre, at rettigheder tilhørende vores medlemmer respekteres og sikres fremover.”

Læs mere om Dansk Forfatterforening her