Foto: William Iven

Derfor er Grooveshark ulovlig

feb 23, 2012 | Analyse

23. februar 2012

Musiktjenesten Grooveshark er ulovlig, fordi den tjener penge på at udbyde musik uden at betale til de danske musikere, komponister, sangskrivere og producenter, som har skabt musikken. Hvis man vil tilbyde musik på det danske marked, skal man indgå aftaler med de relevante musikselskaber og KODA (komponisterne og tekstforfatternes medlemsforening). Grooveshark har ikke indgået aftaler med de danske musikere, komponister, sangskrivere og producenter, som vi repræsenterer i sagen.

Vores medlemmer har i lang tid forsøgt at tage kontakt til Grooveshark for at lave en aftale, men folkene bag Grooveshark er desværre ikke interesseret i en dialog. Derimod spekulerer de i at score kassen ved at snyde både brugerne og musikbranchen. Musiktjenesten lader nemlig som om, at den er en lovlig tjeneste, og derfor snyder den også de mange brugere, som tror, at de betaler til de kunstnere mv., der står bag.

I RettighedsAlliancen ønsker vi et bredt udbud af lovlige tjenester til forbrugerne. For at passe på det voksende onlinemarked er vi nødt til at skride ind over for de ulovlige tjenester som Grooveshark. Vi valgte at anmode domstolene om at få blokeret for adgangen til tjenesten, fordi det var vigtigt at handle hurtigt. De danske rettighedshavere har ikke råd til at sidde på hænderne, mens Groovesharks popularitet i Danmark vokser.

Her finder du lovlig musik 

Hvis du har brugt Grooveshark i den tro, at tjenesten var lovlig – og nu savner et sted at finde lovlig musik – så gå ind på Forbrugerrådets hjemmeside www.dindownload.dk. Her finder du en liste over lovlige tjenester på internettet.