Foto: Diego Catto

Lille fremgang for musikbranchen i 2012

feb 26, 2013 | Publikationer

26. februar 2013

Musikselskabernes brancheorganisation IFPI har netop udgivet sin årlige Digital Music Report om udviklingen på det digitale musikmarked.

Rapporten viser, at musikbranchen har oplevet en lille økonomisk fremgang i 2012 – for første gang siden 1999. Globalt er indtægterne fra salget af indspillet musik steget med 0,3 procent, mens indtjeningen fra digitalt salg er vokset med 9 procent.

Fremgangen skyldes især de mange nye musiktjenester på nettet, og at de lovlige services er blevet tilgængelige i flere og flere lande.

Til trods for den gode nyhed er der stadig barrierer for fortsat fremgang i branchen. De nye musiktjenester er udsat for unfair konkurrence fra sites, som ikke betaler for den musik, de stiller til rådighed for brugerne. Det skal der gøres noget ved.

IFPI anbefaler at fokusere på at bremse finansieringen af de mange ulovlige sites, samt at inddrage søgemaskiner og teleselskaber i arbejdet med at guide brugerne frem til musiktjenester, som også betaler penge til kunstnere og producenter.

Hent IFPI’s Digital Music Report 2013 (eksternt link).

Se også denne korte introduktionsfilm til rapporten.