Foto: Jason Rosewell

Misbruges din stemme eller dit ansigt på sociale medier?

jan 4, 2024 | Samarbejder

4. januar 2024

Svindlere misbruger i stigende grad kendte ansigter og stemmer på sociale medier: RettighedsAlliancen kan fjerne stemmekloner og deepfakes af dig

Skuespillere, musikere, tv-personligheder og andre kendte er i særlig risiko for at blive misbrugt i svindel, fake news og andre utilsigtede formål. Med AI-teknologier som deepfake og stemmekloner (voiceclones) kan dit kreative bagkatalog udnyttes og manipuleres med formål om at generere nyt indhold, der til forveksling ligner eller lyder som dig. 

At blive udsat for stemmekloner og deepfakes er ikke alene frustrerende og grænseoverskridende: Det er ulovligt og en krænkelse af dine rettigheder.


RettighedsAlliancen kan fjerne stemmekloner og deepfakes

Hos RettighedsAlliancen kan vi hjælpe dig med at fjerne deepfakes og stemmekloner fra sociale medier. Her har vi for nyligt hjulpet skuespiller David Bateson med at få fjernet stemmekloner fra TikTok og Facebook.

“Den ulovlige udnyttelse af min stemme er reel og en konstant trussel, fordi den er så genkendelig – tak til 10 års erfaring som engelsk speaker til en stor del af LEGO’s reklamefilm på engelsk, og 23 år som stemme til IO Interactive’s Hitman computerspil hovedfigur, Agent 47. Jeg sætter stor pris på RettighedsAlliancens arbejde med at beskytte mit livsværk, evnen til at forsørge min familie, og mit ry som speaker.” – David Bateson

Bliver du eller andre udsat for deepfakes og/eller stemmekloner på sociale medier? 

Tip os på: mail@rettighedsalliancen.dk

Så bidrager du til, at vi kan beskytte rettighedshaverne og sikre bedre beskyttelse på sociale medier.