Foto: Pelle Rink, folkemoedet.dk

Mød RettighedsAlliancen på folkemødet

jun 15, 2023 | Events

15. juni 2023

Fredag formiddag deltager Maria Fredenslund i en debat på folkemødet, om behovet for et højere erstatningsniveau for rettighedskrænkelser.

Rettighedskrænkelser har store konsekvenser for de virksomheder, som oplever at deres produkter bliver kopieret. Alligevel kan erstatningsniveauet i dansk retspraksis ikke stå mål med det tab, som rettighedshaveren står tilbage med, når krænkelsen er sket.

Men hvordan sikrer vi, at erstatninger i fremtiden lever op til hensigten? Det er omdrejningspunkt i en debat på folkemødet fredag den 16. juni. Her vil RettighedsAlliancens direktør Maria Fredenslund, advokat ved Gorrissen Federspiel Hanne Kirk og direktør i Akademikerne Sofie Nilsson diskutere emnet, på baggrund af et oplæg ved formand for UBVA Morten Rosenmeier. 

Vi håber, at medlemmer og andre interesserede har lyst til at kigge forbi. 

Program: Beskytter vi rettigheder til arkitektur og design godt nok? 

Fredag fra 10.30 til 11.45, debatsalen

Arkitektur og design er beskyttet af intellektuelle ejendomsrettigheder. Men det er enormt dyrt at føre en retssag. Sagsbehandlingstiden er mange år. Og der er mange arkitekter og designere, der oplever de erstatninger, de får i krænkelsessager, som latterligt små. Er det godt nok? Hvis nej, hvordan kan vi så forbedre systemet?

Oplæg ved formand for UBVA Morten Rosenmeier med efterfølgende diskussion. 

I panelet:

– Advokat Hanne Kirk, Gorrissen Federspiel

– Direktør i Rettighedsalliancen Maria Fredenslund

– Direktør i Akademikerne Sofie Nilsson

Moderator: Advokat Martin Dahl Pedersen, Kromann Reumert