Foto: osderelskerfilm.dk

‘Os Der Elsker Film’ vender tilbage

jun 29, 2022 | Kampagner

29. juni 2022

I august relanceres kampagnen ’Os Der Elsker Film’, hvor filmbranchen står sammen om at motivere de unge filmseere til at støtte dansk film ved at fravælge ulovligt indhold.

Fra den 22. august vil landets biografgængere endnu en gang blive mødt af skuespiller Anders Juul, der minder publikum om, hvad det betyder for branchen, at de ser film på lovlig vis. Det sker, når RettighedsAlliancens kampagne ’Os Der Elsker Film’ igen indtager det store lærred. 

’Os Der Elsker Film’ giver et klap på skulderen til alle dem, der støtter danske film ved at se dem på lovlig vis, og understreger samtidig de alvorlige konsekvenser ved at streame og downloade film ulovligt. Kampagnen kørte med stor succes i forsommeren 2021, hvor det lykkedes at nå 482.000 unikke personer i målgruppen, alene på Facebook. Det skyldtes i høj grad filmbranchens store engagement i kampagnen, som har været afgørende for, at kampagnens budskab nåede langt ud i den danske befolkning.

Kampagnens biografspot med Anders Juul bliver endnu engang supplereret af en kampagneindsats på sociale medier. Her vil en række grafikker møde målgruppen i øjenhøjde ved at gøre brug af både fakta, humor og alvor. Igen i år er der især fokus på målgruppen 18-29-årige.

Ulovligt forbrug er i vækst

På trods af flere års indsats på området er danskernes ulovlige forbrug af film og serier stigende. Mediavisions undersøgelse ”Nordic Piracy – Spring 2022” viser, at antallet af danskere, der ser film og serier ulovligt, er steget med 80.000 siden foråret 2021. Derved udgør de ulovlige brugere nu 13 % af danskerne mellem 15 og 74 år, hvilket er den højeste andel siden Mediavision begyndte at foretage målingerne tilbage i 2014. 

Stigningen i danskernes ulovlige forbrug understreger, at der fortsat er et behov for oplysning via initiativer som ’Os Der Elsker Film’. Danskernes ulovlige forbrug vækster særligt på de lovlige platforme som Facebook og YouTube, hvorfor det er essentielt, at danskerne møder kampagnen netop dér. 

Læs også: Danskernes ulovlige forbrug af film og serier vokser

Grafik: osderelskerfilm.dk

Fælles indsats for at beskytte dansk indhold 

Undersøgelsen viser desuden, at danskproduceret indhold udgør 40 % af danskernes ulovlige forbrug, hvilket er en jævn stigning, fra 21 % i 2020 og 32 % i 2021. Ved at branchen står sammen om ’Os Der Elsker Film’, kan kampagnen i højere grad lykkes med at dæmme op for danskernes ulovlige forbrug ved at oplyse om konsekvenserne. RettighedsAlliancen opfordrer derfor medlemmer i filmbranchen til at dele kampagnens videoer og grafikker og dermed medvirke til at få kampagnens budskaber ud over rampen.

’Os Der Elsker Film’ relanceres den 22. august og løber frem til ultimo september.

Medlemmer vil modtage en mail medio august, som vil indeholde mere information om kampagnen og selve elementerne samt forslag til, hvordan I kan bidrage til at løfte kampagnen sammen med os.

Har I allerede nu ideer til, hvordan I kan bidrage til øget eksponering af kampagnen, så tøv ikke med at kontakte os. Skriv til Emilie Lorenzen på emilie.lorenzen@rettighedsalliancen.dk.

Årets relancering er støttet af Kulturministeriet, Det Danske Filminstitut og Biografklub Danmark Fonden.

Se mere om ’Os Der Elsker Film’ her.