Foto: Ricardo Gomez Angel

RettighedsAlliancen indtrådt i foreningen bag DesignNævnet

sep 20, 2022 | Samarbejder

20. september 2022

RettighedsAlliancen er blevet associeret medlem af Foreningen for Retsbeskyttelse af Arkitektur, Design og Kunsthåndværk, som er foreningen, der står bag DesignNævnet, og vil fremover deltage aktivt i bestyrelsesarbejdet

Den 14. september afholdt Foreningen for Retsbeskyttelse af Arkitektur, Design og Kunsthåndværk bestyrelsesmøde, hvor det blev besluttet at imødekomme RettighedsAlliancens ansøgning om associeret medlemskab af foreningen. 

RettighedsAlliancen ser det associerede medlemskabet af Foreningen for Retsbeskyttelse af Arkitektur, Design og Kunsthåndværk som et betydende fremskridt i arbejdet med beskyttelse og håndhævelse af designrettigheder. RettighedsAlliancens direktør Maria Fredenslund siger:

”RettighedsAlliancen har fulgt Foreningen for Retsbeskyttelse af Arkitektur, Design og Kunsthåndværks etablering af DesignNævnet tæt. Vi ser det som et vigtigt initiativ i arbejdet med at sikre fundamentet for vækst og udvikling i designbranchen. Arbejdsfeltet har stor betydning for en række af RettighedsAlliancens medlemmer og vi ønsker at bidrage til at styrke arbejdet med rettigheder og beskyttelse af dem. Vi glæder os til aktivt at bidrage til samarbejdet.”

Foreningen for Retsbeskyttelse af Arkitektur, Design og Kunsthåndværk

Foreningen for Retsbeskyttelse af Arkitektur, Design og Kunsthåndværk er en forening etableret af FAOD (Forbundet Arkitekter og Designere), DkoD (Danske Kunsthåndværkere & Designere), Design Danmark, Akademikerne/UBVA, Dansk Industri og Dansk Erhverv. 

Foreningen står bag og driver DesignNævnet og Responsumudvalget. Førstnævnte beskæftiger sig med uenigheder mellem to parter, om hvorvidt den ene parts rettigheder er krænket. Responsumudvalget vil derimod kunne afgive ensidige udtalelser om, hvorvidt arkitektur, design eller kunsthåndværk er beskyttet af lovgivningen. 

Læs mere om Foreningen for Retsbeskyttelse af Arkitektur, Design og Kunsthåndværk samt DesignNævnet og Responsumudvalget her.