Foto: Rayan Almuslem

RettighedsAlliancen på P1

feb 14, 2012 | I medierne

14. februar 2012

Tyskland tøver også med ACTA

Orientering 13. februar 2012 kl. 16:44 på P1

Hør indslag   (07:18)

Før weekenden var der demonstrationer mod det, som demonstranterne ser som tydelige overgreb mod det bedste, største og mest indflydelsesrige netværk i hele menneskehedens historie, nemlig Internettet. Men der er ingen grund til at svinge sig op til de store ord, det handler derimod om globalt at sikre de immaterielle rettigheder, vi skal leve af i fremtiden, siger traktatens tilhængere.

Det er ytringsfriheden, der står på spil, lyder kritikken. Nej, lyder det fra andre, det er bare ophavsretten, der skal sikres. Sådan er fronterne trukket hårdt op i spørgsmålet om ACTA-traktaten, der efter fem års ofte hemmelighedsfuld skabelsesproces blandt knapt 30 lande nu har kurs mod vedtagelse i EU-Parlamentet til sommer. Men modstanden mod ACTA vokser dag for dag.

Maria Fredenslund var mandag den 13. februar gæst i radioprogrammet Orientering på P1. Her fortalte hun blandt andet, at ACTA ikke får betydning for den danske lovgivning, som den ser ud i dag. Efterfølgende forklarende hun om RettighedsAlliancens strategiskifte, som skal hjælpe almindelige mennesker med at finde ud af, hvad der er rigtig og forkert på internettet.