Foto: Christian Wiediger

Rettighedsejerne ønsker en IPR-task force

sep 5, 2012 | Analyse, I medierne

5. september 2012

Møbelbranchen har tidligere henvendt sig til Justitsministeren med samme budskab, og nu lyder opråbet fra de danske forlag til Kulturminister Uffe Elbæk: Der er brug for en mere aktiv indsats mod den organiserede kopikriminalitet, som i øjeblikket gør det meget svært at drive forretning i de kreative brancher. Det var budskabet i formand for Lindhardt & Ringhof Lars Boesgaards indlæg i Berlingske den 30. august.

Den stigende ulovlige brug af kreative produkter er en bombe under de innovative miljøer, som skal skabe økonomisk vækst i fremtiden. Et skridt på vejen mod at løse problemet er at oprette en specialiseret enhed inden for politiet – en såkaldt IPR-task force. Det har bl.a. været en succes i Sverige.

Men Uffe Elbæk udtaler til Berlingske, at han ikke har set eksempler på, at politiet ikke har taget en sag om ulovlige download ulovligt, og derfor ser han ingen grund til at gøre mere. Det drejer sig imidlertid ikke om politiets indstilling – den er der nemlig ikke noget i vejen med. Det drejer sig om at dedikere de nødvendige ressourcer, så politiet har en reel mulighed for at standse bagmændenes ulovlige aktiviteter.

Det forklarer leder og talsmand for RettighedsAlliancen Maria Fredenslund i et indlæg i Berlingske den 5. september. Læs indlægget.