Foto: Rune Aarestup Pedersen / Ritzau Scanpix & Alinea

Invitation: Webinar om det digitale undervisningsforløb Del – Med Omtanke

jan 8, 2021 | Events

8. januar 2021

Den 12. januar inviterer RettighedsAlliancen, Kulturministeriet og UBVA til et webinar, der vil præsentere det digitale undervisningsforløb Del – Med Omtanke og behovet for at styrke børn og unges kompetencer inden for sikker adfærd på internettet.

Der er ikke længere noget nyt i det faktum, at børn og unge lever en stor del af deres liv på digitale platforme, hvor de deler både egne og andres billeder, videoer og andet indhold. Men hvad der er nyt er, at RettighedsAlliancen i samarbejde med forlaget Alinea og adfærdskonsulenterne hos Implement har udviklet og målrettet et frit tilgængeligt undervisningsforløb, der styrker bevidstheden om værdien af rettigheder og ansvar for sig selv og andre ved deling. 

Forløbet Del – Med Omtanke er støttet af Kulturministeriet og UBVA (Udvalget Til Beskyttelse Af Videnskabeligt Arbejde), og er målrettet folkeskolens mellemtrin, 4.-6. klasse. På webinaret introducerer RettighedsAlliancen og samarbejdspartnere baggrunden for udviklingen af forløbet, formålet, metoderne og præsenterer resultatet af forløbet på flere testskoler.

Hvornår: tirsdag den 12. januar kl. 14.00 – 15.30

Hvor: på Zoom via dette link

Tilmelding: til sofie.rafn@rettighedsalliancen.dk

Programmet:

14:00 – 14:10: Introduktion til Del – Med Omtanke samt udfordringerne med rettighedskrænkelser og behovet for at arbejde med børn og unge / v. RettighedsAlliancen

14:10 – 14:30: Samarbejdspartneres bevæggrunde for at deltage i projektet og hvorfor de finder det afgørende at satse på undervisning i folkeskolen / v. Kulturministeriet og UBVA

14:30 – 15:15: Fremlæggelse af metoderne bag Del – Med Omtanke samt visning af video fra testskoler / v. Alinea

15:15 – 15:30: Præsentation af resultaterne af elevernes udbytte ved deltagelse i forløbet på testskoler / v. Implement

Afslutning:    / v. UBVA