Foto: Kevin Gonzalez

Seminar / webinar om ulovlig deling af studiebøger

mar 27, 2023 | Events

27. marts 2023

RettighedsAlliancen inviterer uddannelsesinstitutioner, undervisere, forfattere, forlag, boghandlere, myndigheder, studenterorganisationer og andre interesserede til seminar om ulovlig deling af studiebøger.

Torsdag d. 27. april kl. 13.30 – kl. 15.30.

Hos Dansk Forfatterforening, Strandgade 6 i København.

Ulovlig deling af digitale studiebøger er et udbredt problem blandt de studerende på de videregående uddannelser. Endnu engang viser en ny undersøgelse fra Epinion, at halvdelen af de studerende, der anvender digitale studiebøger, har anskaffet sig mindst en studiebog på ulovlig vis. En adfærd der har store konsekvenser for hele økosystemet bag produktionen af studiebøger. RettighedsAlliancen inviterer derfor til seminar, hvor vi vil se nærmere på de studerendes ulovlige delinger. Hvem deler de med, og hvordan gør de? Og hvorfor gør de det? Og ved de overhovedet, at det er ulovligt?

Analysefirmaet Epinion vil på seminaret gennemgå resultaterne af deres analyse om ulovlig deling af studiebøger, mens RettighedsAlliancen vil fortælle om hvilke indsatser, vi benytter os af i forsøget på at dæmme op for udfordringerne med de ulovlige delinger – tiltag der både involverer konkret håndhævelse og oplysning.

Kenneth Golubov fra Academic Books, som har boghandlere på flere uddannelsesinstitutioner, vil fortælle om observationer og konkrete cases med studiebøger, der florerer ulovligt blandt de studerende med alvorlige konsekvenser til følge.

Vi håber, at mange har lyst til at deltage, og vi glæder os til at høre om jeres observationer, indspark og erfaringer, således vi sammen kan arbejde henimod et mere lovligt – og bæredygtigt – marked for studielitteratur.

Tilmelding

Tilmelding skal ske senest d. 24. april på mail til: victoria.agerskov@rettighedsalliancen.dk

Der er også mulighed for at deltage i arrangementet virtuelt. I din tilmelding bedes du angive om du deltager fysisk eller virtuelt. Arrangementet er gratis.

Eftermiddagens program: 

13.30 – 13.35:

Velkomst og præsentation af dagens program
v. RettighedsAlliancens Direktør Maria Fredenslund

13.35 – 14.15:

Præsentation af undersøgelse om studerendes ulovlige deling af studiebøger
v. Anne Sofie Evert og Kristian Egløkke Østerbæk, Epinion

14.15 – 14.35:

Oplysning ændrer tilsyneladende ikke de studerendes adfærd, når de vedbliver med at dele studiebøger ulovligt med hinanden. Der er behov for nye indsatser.
v. RettighedsAlliancens kommunikationschef Ditte Rie Agerskov

14.35 – 14.50:

Gennemgang af RettighedsAlliancens beskyttelsesindsatser samt retssager på litteraturområdet
v. RettighedsAlliancens Jurist Lasse Hebsgaard

14.50 – 15.05:

Ulovlige delinger af studiebøger har mærkbare konsekvenser
v. Kenneth Golubov, Adm. Direktør hos SL Fonden (Academic Books & forlaget Samfundslitteratur)

15.05 – 15.30:

Spørgsmål & erfaringsudveksling