Foto: Steve Johnson

Share With Care er nu en del af den europæiske portal Agorateka

aug 8, 2017 | Kampagner, Samarbejder

8. august 2017

Den 8. juni i år tilsluttede den danske portal ’Share With Care’ – som er et samarbejde mellem Kulturministeriet, telebranchen og RettighedsAlliancen – sig den paneuropæiske portal Agorateka.

Agorateka er en europæisk onlineportal udarbejdet af EU’s Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) via det europæiske observationscenter for krænkelser af intellektuelle ejendomsrettigheder og initiativet ’Ideas Powered’. Ved hjælp af Agorateka er det nu blevet lettere for europæiske borgere at søge efter nationale lovlige digitale tjenester, som udbyder film, tv, musik, e-bøger, spil og sport online.

Da det i dag er svært at skelne mellem websites med ulovligt og lovligt indhold, skyldes det, at de både rent grafisk og design- og indholdsmæssigt ligner hinanden til forveksling. På den baggrund er Agorateka et af de initiativer, som kan være med til at synliggøre og skabe opmærksomhed omkring de mange lovlige tjenester, der findes.

Med danske Share With Care bliver der sat fokus på at opleve og dele musik, film, tv, spil og litteratur lovligt på nettet. Dette betyder, at de digitale tjenester, som fremgår af Share With Cares liste, alle er tjenester, som støtter kunstnerne bag produkterne. Share With Care er med til at gøre det lovlige valg af digital tjeneste til det lette og naturlige valg. Share with Care-kampagnen kørte i 2013 og 2014 og har siden da vist sig fortsat at udfylde en vigtig rolle med mange besøgende. Derfor genoptages kampagneaktiviteten, og der vil ultimo 2017 blive lanceret en ny, bedre og opdateret version af hjemmesiden.

Læs mere om Agorateka på https://agorateka.eu