Foto: Gnider Tam

Share With Care sætter øget fokus på lovlige tjenester

sep 14, 2018 | Kampagner

14. september 2018

Den 9. oktober 2018 relanceres oplysningskampagnen Share With Care, der gør det endnu nemmere for danskerne at vælge lovligt, når de vil se film, serier mm., bl.a. ved implementeringen af den nye søgemaskine, FilmFinder.

Siden succesen med kampagnen Share With Care, der gik i luften tilbage i 2013, har den tilhørende hjemmeside haft mere end 1 million besøgende. Share With Care havde til formål at styrke samarbejdet mellem interessenter i branchen og udbrede kendskabet om lovlige tjenester til danske kulturforbrugere.

Lanceringen sker ved en konference hos Dansk Industri den 9. oktober, hvor parterne bag vil præsentere Share With Care 2 samt give en status på udviklingen i det ulovlige marked og værktøjerne til at bekæmpe det.

Tilmelding sker   her efter først til mølle.

Med det evigt foranderlige internet, er det også nødvendigt for Share With Care at følge med. Derfor startede udviklingen af Share With Care 2.0 tilbage i 2017, med henblik på at gøre lovlige tjenester endnu mere synlige i denne digitale virkelighed, hvor der i dag findes et omfattende udbud af lovlige produkter og tjenester.

Den nye Share With Care har fortsat en ambition om at styrke et sundt kulturforbrug gennem positiv påvirkning af normer på brugernes præmisser. Derfor møder Share With Care 2.0 brugerne dér, hvor de er – på nettet.

Et brugervenligt design

Eftersom blokeringer har vist sig at være det mest effektive værktøj til at begrænse trafikken til ulovlige sites, er blokeringsskiltene på de ulovlige sider, stadig en vigtig del af det adfærdsdesign, RettighedsAlliancen har udarbejdet i samarbejde med Kulturministeriet, Teleindustrien og Dansk Industri Digital.

Blokeringsskiltet, der dukker op på den ulovlige side ved forsøg på adgang, stopper brugeren på vejen til et ulovligt site, og nu får får brugerne også mulighed for at klikke sig ind på søgemaskinen FilmFinder.dk. Her kan der søges på den ønskede film eller serie, hvorefter FilmFinder vil give brugeren mulighed for at vælge en af de lovlige tjenester, som tilbyder netop den søgte titel.

På den måde er det nye Share With Care-design med til at gøre det endnu mere friktionsfrit for brugerne, at finde og vælge de lovlige tjenester. Men det er ikke kun brugen af film og serier, der er i fokus. På Share With Care hjemmesiden er det også blevet muligt at finde lovlige tjenester og forhandlere af både musik, litteratur og designprodukter. Endnu en funktion, der guider brugerne væk fra ulovlige sider og hen til lovlige produkter.

Der skal værnes om både brugere og kultur

Foruden de mange tiltag, der synliggør lovlige tjenester, er der med relanceringen af Share With Care, også et øget fokus brugernes digitale sikkerhed og beskyttelse af kulturen.  Derfor oplyses der på hjemmesiden om, hvilke konsekvenser et ulovligt kulturforbrug på internettet, har for både brugerne selv og for kulturen.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig