Foto: A Perry

Storbritannien får også en IPR-task force

jul 10, 2013 | Analyse

10. juli 2013

Siden 2008 har svenskerne haft en, og nu får briterne også en.

Om to måneder bliver Storbritanniens helt egen IPR-enhed sat i søen. Det betyder, at der fra september er en specialenhed inden for politiet, som er dedikeret til at tage sig af sager om ulovlig brug af kreative produkter som fx musik, film, tv, spil og litteratur.

De britiske rettighedshavere er naturligvis glade for nyheden.

Det skriver Musicweek (eksternt link).

Enheden bliver etableret som en del af politiet i London, og den får til opgave at håndtere IPR-kriminalitet i hele landet og at koordinere det internationale samarbejde på tværs af grænserne. Det kan markant forbedre håndteringen af sagerne.

Både teknisk og juridisk er der nemlig tale om et kompliceret felt. Det kræver en særlig viden, kompetence og erfaring at løse sagerne. I Sverige har man af den grund gode erfaringer med fortrinsvis at lade specialuddannede politifolk tage sig af dem.

Den nye IPR-task force skal blandt andet arbejde med at stoppe den ulovlige distribution af kreative produkter på nettet – og på den måde skal den være med til at forhindre, at virksomhederne taber penge, og at massevis af arbejdspladser går tabt.

Herhjemme har vi i RettighedsAlliancen også argumenteret for, at en IPR-task force er en god idé.

Læs her hvorfor.

Den seneste udvikling på det punkt er, at Venstre efter sommerferien vil præsentere et beslutningsforslag i Folketinget om at oprette en dansk IPR-task force efter svensk forbillede.