Foto: Mert Kahveci

Sag om streamingbedrag kommer endelig for retten

aug 18, 2023 | I medierne, Retssager

18. august 2023

I foråret satte flere medier fokus på RettighedsAlliancens sag, som omhandler verdens potentielt største bedrag med streaming af musik. Nu står sagen til at komme for retten i februar 2024.

Tilbage i 2018 anmeldte RettighedsAlliancen en østjysk mand, for angiveligt at have foretaget kunstigt genererede afspilninger af musik, hvilket ifølge anklagen har ført til, at vedkommende uberettiget har fået udbetalt royalties for godt 4,5 millioner kroner. Men selvom sagen kan vise sig at være verdens største bedrag med streaming, hvis tiltalte findes skyldig, har den videre behandling af sagen indtil for nylig været ukendt. Siden RettighedsAlliancen satte fokus på sagen og den lange behandlingstid i maj, har RettighedsAlliancen fået oplyst, at sagen står til endelig at komme for Retten i Aarhus i februar 2024. 

Læs også: En af verdens største sager om streamingbedrag står i kø i det danske retssystem


DR-podcast sætter fokus på sagen

At en dansk sag om ophavsretskrænkelser og stream-manipulation potentielt kan vise sig at være verdens største, har vakt opsigt hos flere danske medier. I maj blev sagen dækket af Zetland og Kulturen på P1, og nu har DR’s podcast ”Ekstranummer” sat fokus på sagen, i afsnittet Verdens (måske) største svindler”

I Podcasten er RettighedsAlliancens direktør Maria Fredenslund gæst hos vært Pelle Peter Jencel, til en snak omhvordan denne sag er et tidligt eksempel på de udfordringer i forhold til beskyttelsen af indhold, som kunstig intelligens medfører. Med den hastige udvikling af kunstig intelligens, er håndhævelse af rettigheder dybt afhængig af, at der via domme statueres klare eksempler.

Hør episoden “Verdens (måske) største svindler” fra DR-podcasten “Ekstranummer” her