Foto: Os Der Elsker Viden

Lovlig semesterstart: ’Os Der Elsker Viden’ viser vej

jan 10, 2024 | Kampagner

10. januar 2024

Semesterstart kan anes i horisonten, og ’Os Der Elsker Viden’ er til stede for at minde de studerende om at anskaffe studiebøger på lovlig vis.  

Et nyt semester begynder snart på landets videregående uddannelser, og de studerende er derfor så småt ved at orientere sig i pensum og planlægge semestrets bogindkøb. Derfor er semesterstart et af de tidspunkter på året, hvor der sker absolut flest ulovlige delinger af digitale studiebøger. 

Med kampagnen ’Os Der Elsker Viden’ klæder RettighedsAlliancen, forlag, forfattere og landets uddannelsesinstitutioner de studerende på til at træffe lovlige valg, når de klikker studiebøgerne hjem. 

Se resultaterne fra Epinionsundersøgelsen 2023, der viser, at 50 % af de studerende, der benytter digitale studiebøger, anskaffer dem ulovligt.

Mød Os Der Elsker Viden

I de kommende uger kan de studerende ved landets videregående uddannelser møde ’Os Der Elsker Viden’ på Facebook og Instagram, hvor en stor del af de ulovlige delinger netop foregår. Her vil grafikker og videoer give de studerende anledning til at tænke sig om, før de benytter sig af ulovlige studiebøger og deler med deres studiekammerater.

Desuden vil landets uddannelsesinstitutioner endnu engang hjælpe med at sprede budskaberne overfor de studerende, gennem oplysningsmaterialer som ligger til fri afbenyttelse på www.osderelskerviden.dk.

’Os Der Elsker Viden’ kører frem mod semesterstart, i perioden 8.-29. januar 2024.

Følg med og tag del i at udbrede kampagnen via ‘Os Der Elsker Videns’ Facebook og Instagram